MISS ZOË

Leeftijd: 24
Opleiding / Werk: Ik ben derdejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, daarnaast werk ik 1 keer per week vrijwillig bij Stichting Wetwinkel Amsterdam en werk ik als Sourcing Consultan.
Komt uit: Ik woon in Amsterdam Zuid (Zuidas)

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik heb afgelopen jaar meegedaan aan een Missverkiezing en deze ook gewonnen, ik vond dit een onwijs leuke ervaring. Na deze verkiezing ben ik naar Amsterdam verhuist, waar ik gescout bent. Ik was meteen enthousiast, naast dat Missverkiezingen onwijs leuk zijn, krijg ik de kans om mijzelf nog verder te ontwikkelen en wellicht het gezicht van de stad te worden. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en stap daarbij uit mijn comfortzone, ik wil graag aan andere meiden laten zien dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ook als je denkt dat iets in eerste instantie niet bij je past, kan de ervaring je verassen.

Wat maakt mij uniek:
Wat mij uniek maakt is dat ik niet stil kan zitten. Ik studeer, werk en sport erg veel waardoor ik eigenlijk nooit stilzit, wat perfect bij mij past. Ik kan ook genieten van een avond Netflix op de bank, maar na 10 minuten zie ik mezelf alweer mijn kasten orderenen of kleren passen of iets dergelijks. Of mijn vriendje aan het vervelen die wel een hele serie in stilte kan afkijken. Ook ben ik misschien niet de doorsnee Miss die alles van make-up en haar weet. Ik draag in het dagelijks leven niet veel make-up, maar ik ben wel gefascineerd door meiden die dit goed kunnen en goed kunnen aanbrengen.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam, is dat ik wil laten zien dat met hard werken veel mogelijk is en dat je niet de hoop op moet geven als dingen tegenzitten. In Amsterdam wonen onwijs veel mensen met verschillende achtergronden en talenten, ik wil aan deze mensen laten zien dat ze veel kunnen bereiken door te doen. Ik werk bij Stichting Wetwinkel Amsterdam, hier geven we juridisch advies aan mensen met juridische vragen en staan we soms mensen bij de rechter die geen advocaat in de arm kunnen nemen. Soms komen mensen bij ons die bijvoorbeeld hun brieven niet meer open maken omdat ze veel schulden hebben en in deze brieven staan aanmaningen en nog meer schulden. Wij helpen ze dan met het opzetten van bijvoorbeeld een betalingsregeling, zodat zij er weer bovenop kunnen komen. Ik wil dus aan de mensen in Amsterdam meegeven dat ze met hard werken ver kunnen komen en als ze een tegenslag op hun weg tegenkomen dat ze niet bang moeten zij om hulp te vragen, want what doesn’t kill you, makes you stronger.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Wat mensen niet van mij verwachten is dat ik onwijs chaotisch en vergeetachtig ben. Ik lijk namelijk onwijs gestructureerd en heb altijd mijn zaakjes op orde. Dit komt omdat ik alles opschrijf in mijn agenda en de agenda in mijn telefoon is dan ook mijn beste vriend. Mijn vrienden noemen mij ook wel “dory”, de blauwe vis in finding nemo. Ondanks dat ik chaotisch ben en altijd mijn telefoon en sleutels kwijtraak, vind ik ze wonderbaarlijk altijd weer terug. Ook is mijn kamer onwijs netjes en geordend, want als mijn kamer netjes is, kan ik ook moeilijker spullen kwijtraken.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Indien ik Miss Amsterdam word, wil ik natuurlijk Nederland zo goed mogelijk vertegenwoordigen op de internationale verkiezing in de Filipijnen. Daarnaast wil ik mij blijven inzetten voor Stichting Wetwinkel Amsterdam. Stichting Wetwinkel Amsterdam is een stichting die gratis juridisch advies verleent aan mensen met juridische vragen en mensen die zich geen advocaat kunnen veroorloven. Op deze manier kan ik de kennis die ik vergaar op mijn studie in de praktijd gebruiken en delen met de stad en de stad hierbij helpen. Wij doen voornamelijk arbeidsrechtzaken en huurzaken. Als iemand dus bijvoorbeeld zonder reden wordt ontslagen kunnen ze bij ons komen en wij kunnen hun dan helpen door bijvoorbeeld met de werkgever in gesprek te gaan of soms zelfs naar de rechter te gaan.