MISS ZARA

Leeftijd: 17 Jaar
Werk: Verkoop
Komt uit: Amsterdam Noord

Waarom ik mee doe aan miss Amsterdam:
Ik doe mee aan Miss Amsterdam omdat ik dit als een kans zie om te groeien, te ontwikkelen en meer van mezelf te weten te komen. Het lijkt mij ook een hele leuke ervaring om met een hele groep meiden samen door een proces heen te gaan en veel nieuwe mensen te ontmoeten. Het is ook een hele mooie kans om de doelen die ik voor ogen heb waar te maken.

Wat maakt mij uniek:
Wat mij uniek maakt is het doel wat ik voor ogen heb, ik doe dit niet alleen mee voor mezelf,  maar ook voor zoveel andere. Doormiddel van deze missverkiezing wil ik verandering te weeg brengen in onze prachtige stad. Wat mij uniek maakt is mijn inzet voor mensen en mijn doorzettingsvermogen.

Wat wil ik betekenen voor de stad Amsterdam:
Mijn utopisch Amsterdam is een plek waar vrouwen en mannen volledig gelijk zijn. Ik zou graag er voor willen zorgen dat meisjes/vrouwen sterker in hun schoenen staan en meer durven, zowel in hun privé leven als in hun carrière. Ik wil dat jonge meisjes in Amsterdam niks hebben wat hun in de weg staat en hun weerhoud van de dingen die ze leuk vinden om te doen. Maar als aller belangrijkste staat veiligheid natuurlijk op nummer 1, elke stad kent, net als Amsterdam zijn gevaren. Ik zoveel mogelijk mensen bewust maken van de gevolgen en de trauma’s die bij blijven.

Wat mensen niet van mij verwachten is:
Wat mensen niet van mij verwachten is dat ik zachter ben dan dat ik uitstraal. En dat ik heel emphatisch ben voor mijn medemens.

snel medelijden heb met iemand anders en dat dat mij vaak in de weg zit omdat ik daardoor niet altijd voor mijzelf kies maar voor een ander. Wat mensen ook niet van mij verwachten en ook niet van mij weten is dat ik sinds dat ik heel jong ben al faalangst heb en daar heel veel last van heb maar het zo min mogelijk in de weg van mijzelf probeer te laten zitten en dingen juist ga doen als ik ze niet durf zodat ik er hopelijk binnenkort overheen kan komen

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Zoals ik ook al eerder zei wil ik mij inzetten tegen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en de veiligheid van de stad. Ik wil mij dus voornamelijk inzetten voor vrouwen want ik vind dat er nog steeds veel te veel dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Ik wil vrouwen van alle leeftijden een plek bieden om in vertrouwen hun verhaal te kunnen doen en het te kunnen delen met anderen want hoe meer vrouwen durven te praten hoe duidelijker het probleem word en hoe meer er aan gedaan kan worden. Ook is dat een goede manier om andere vrouwen te inspireren om ook over hun ervaringen te praten en niet bang te hoeven zijn