MISS ROWENA

Leeftijd: 26
Opleiding/ Werk: Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen /  Interim Management Consultant / implementatie ICT projecten
Komt uit: Amsterdam  Zuid

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik houd van gezelligheid en in mijn persoonlijke leven ga ik om met een gevarieerde groep mensen. Door open te staan, te luisteren en het gesprek aan te gaan heb ik veel geleerd over anderen. Ik zie deze miss verkiezing als een kans om nog meer te leren over mijzelf en mijzelf meer te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het ook een leuke ervaring om met de andere finalisten activiteiten te doen en ons voor te bereiden (lees: ongemakkelijke opdrachten doen en keihard trainen) en om straks samen een spetterende show neer te zetten.

Wat maakt mij uniek:
Ik ben een optimistisch persoon met doorzettingsvermogen, en ben ook zeer oplossingsgericht. Dat maakt dat ik elk probleem graag aanpak met beide handen om tot een oplossing te komen. Als ik mijn vrienden moet geloven zijn dit soms ook de meest onmogelijke oplossingen, maar waar een wil is, is een weg. En tsja, can you blame me for trying? Als klein kind zei ik vaak ook al: “Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan”.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Ik zou graag mensen binnen de stad Amsterdam dichter bij elkaar willen brengen door activiteiten te organiseren of gezellige bijeenkomsten. We hebben zo een prachtige stad met zo veel verschillende soorten mensen en ik denk dat men nog veel van en over elkaar kan leren.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Wat mensen niet verwachten van mij is dat ik maar 9 vingers heb. Ik heb 6 jaar geleden een ongeluk gehad toen ik op een festival, met mijn sieraden nog om, over een hek heen klom. Hierdoor mis ik nu mijn linker middelvinger. Mensen komen daar vaak pas achter als ze me al een tijdje kennen, wat vaak tot grappige reacties leidt. Sommige schrikken heel uitbundig en er zijn ook mensen die er niet naar durven te vragen, maar ik ben er heel open over. Het is immers maar een vinger.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Ik vind diversiteit erg belangrijk. Amsterdam is ook een prachtige weerspiegeling voor hoe je naast en met elkaar kunt leven met zo veel verschillende culturen. Als Miss Amsterdam 2019 zou ik mij graag willen inzetten voor meer onderlinge acceptatie en exclusiviteit. Ik heb zelf ook mijn leven lang gestreden om mezelf te kunnen zijn en die vrijheid gun ik iedereen.