MISS MICHANTELY

Leeftijd: 19
Opleiding: HBO- Creative Business
Werk: Hostess, Johan Cruijff Arena
Komt uit: Amsterdam Noord

Waarom doe ik mee aan Miss Amsterdam:
Mijn naam is Michantely, 19 jaar uit Amsterdam. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Communicatieve vaardigheden zijn bij deze opleiding zeer belangrijk en daarom denk ik dat ik tijdens het traject van Miss Amsterdam mijzelf kan ontwikkelen en uitbreiden qua communicatie en netwerken. De stad Amsterdam staat voor kracht, diversiteit en grote netwerken. Het zal een eer zijn om het gezicht te zijn van de mooiste stad van Nederland. Mijn motto is: “Don’t dream your life, but live your dreams”. Dit wil ik aan mensen meegeven. Vooral aan alle jongeren in Amsterdam. I consider myself as a woman blessed with inner beauty. I don´t judge people by their race, income or ethnicity. I define every person, by who they are. And I can see that everyone is beautiful in his or her own special way. Ik hoop dat ik met mijn ervaringen andere mensen kan inspireren en motiveren om hun doelen na te streven. Een gelukkige samenleving is een betere Amsterdam!

Wat maakt mij uniek?
Mijn 5 persoonlijke eigenschappen zijn spontaan, zelfverzekerd, behulpzaam, zelfstandig en ambitieus. Ik sta open voor alle uitdagingen die mij te wachten staan. Zoals ik al eerder zei, wil ik met mijn ervaringen mensen inspireren en motiveren om hun doelen na te streven Als ik een doel in mijn hoofd heb, zet ik mij er 100% voor. Ik neem dan ook geen genoegen met half werk. Ik creëer mijn eigen kansen om zo mijn doel te behalen.

Wat wil ik betekenen voor de stad Amsterdam:
De stad Amsterdam wil ik wereldwijds hoger maar ook positiever op de kaart zetten. Als men aan de stad Amsterdam denkt, denken zij aan diversiteit, gastvrijheid, dat ieder vredelievend met elkaar kan omgaan en natuurlijk een stad met geschiedenis. Daarnaast zou ik mij ook willen inzetten voor de woningnood in Amsterdam voor jong en oud.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Één van mijn persoonlijke eigenschappen is dat ik veel ambitie heb. Wat men niet van mij verwacht is, dat ik toch wel bij elke nieuwe uitdaging waarbij ik uit mijn comfortzone stap vol spanning zit. Voordat ik op het podium sta, schud ik al mijn zenuwen weg zodat ik op het podium kan laten zien wie ik ben en waarvoor ik sta en natuurlijk kan genieten van het prachtige moment.

 

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden, dan wil ik mij inzetten voor:
Als ik mijzelf mag benoemen tot Miss Amsterdam 2019 zou ik mij graag willen inzetten voor de jongeren, goede doelen zoals de SZN. Deze stichting zet zich specifiek in voor jongeren zonder familie, zonder thuis en zonder sociale netwerken. Maar ook voor jongeren die vroegtijdig school hebben verlaten en geen diploma hebben behaald. Ik zou graag een rol willen spelen om ze te stimuleren  en ervoor te zorgen dat ze weer gemotiveerd raken of de kans krijgen om alsnog hun doelen na te streven en het te behalen. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld dat er meer buurthuizen komen in Amsterdam. Speciaal voor deze jongeren zodat ze niet alleen zichzelf maar ook elkaar kunnen helpen en stimuleren.