MISS MAGALI

Werk: Tramconducteur.
Woonplaats: Amsterdam Zuidoost

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik doe mee aan Miss Amsterdam omdat ik uit mijn comfortzone wilde stappen. Ik ben al 3 keer achter elkaar gescout voor de Miss Amsterdam verkiezing. De eerste keer, leek het me heel leuk maar lag mijn focus heel ergens anders. De tweede keer heb ik er serieus over na gedacht, maar uiteindelijk toch niet gedaan. 3 keer is scheepsrecht, en hier zit ik dan het interview te geven. I’m here. And i’m enjoying my journey till now on. Ik ben niet iemand die graag op de voorgrond staat. Dit komt omdat ik bang ben om te falen en door mijn falen andere andere teleur te stellen. Wat mij het extra duwtje heeft gegeven om toch mee te doen, is het feit datt ik wil ontdekken wat er allemaal in mij zit. Ik heb een doel voor mezelf gesteld. Na dit mooie traject ben ik zelfverzekerd! Of ik nou Miss Amsterdam word of niet. Never say you did not win, when you learn, you always win!

Wat maakt mij uniek?
Wat mij uniek maakt is mijn zorgzaamheid. Ik denk soms vaker aan een ander, dan aan mijzelf. Dit heeft z’n voor en nadelen. Het mooiste wat ik er aan vind, is dat ik een ander kan helpen waar dat nodig is en dat ik daar niet over hoef na te denken. Ik voel vaak situaties aan en handel dan uit gevoel. Ik ben positief en dat probeer ik mee te geven aan de mensen om mij heen. Het geeft mij een goed gevoel als het goed gaat met een ander en ik zie dat ik daarbij heb geholpen.

Wat mij nog meer uniek maakt is dat ik rustig kan blijven in hectische situaties. Ik laat het op me afkomen. Ik kan heel goed van een afstand een situatie bekijken. Zeggen wat ik denk doe ik zeker, maar dat doe ik op momenten dat ik dat nodig vind en het beter schikt.

Ondanks mijn hevige chronische hoofdpijn, blijf ik wel doorzetten. Er is geen enkel medicijn die goed werkt. Ik blijf er mee leven maar de kunst is er mee te leren leven. Dat is niet altijd even leuk of makkelijk, maar ik blijf mijn passies en ambities behouden. Ik heb doorzettingsvermogen. Als ik het wil, ga ik er voor!

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam is eenheid in de samenleving. Ik heb een groot hart voor de minder bedeelde. Ik vind dat daar meer aandacht aan besteed moet worden.

Ik heb zoveel plannen op papier. Een daar van is een back to school project. Dat project wil ik waar maken. School kinderen die het minder hebben, een leuke dag bezorgen. Het liefst laat ik ze met een tas vol schoolspullen naar naar huis gaan. Door dat sommige kinderen het minder breed hebben, kan het zijn dat ze gepest worden. Ze hebben niet de duurste kleding of die “ene map” van dat ‘merk’ die de rest wel heeft. En dat gun ik een ieder. Daarom sta ik voor minder bedeelde, niet omdat je minder hebt mag je anders aangekeken worden. En die verandering kunnen we alleen maken door de generatie na ons er bewust van te maken.

Wat mensen niet van mij verwachten is:

  1. Dat ik mee doe aan Miss Amsterdam.
  2. Dat ik meer kan dan alleen mooie foto’s maken.
  3. Dat ik erg sociaal maatschappelijk ben ingesteld.

Ik houd er niet van om het middelpunt te zijn. Ik doe alles liever achter de schermen, maar wat ik doe, wil ik goed doen. Achter elk plan dat ik heb zit een groot hart. Ik doe het niet om mijzelf maar om andere te helpen.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Mocht ik Miss Amsterdam worden, dan  wil ik mij inzetten voor zoals ik hierboven al aankaartte, de minder bedeelde. Er zijn vele doelgroepen, maar dit is de grootste waar mijn hart naar uitgaat. Ik kan niet zeggen dat ik het vroeger slecht heb gehad, maar ik heb ook tijden meegemaakt waar het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Het is moeilijk om je er doorheen te slepen maar wat ik deze kinderen zou willen meegeven, is dat het niet uit maakt waar je vandaan komt, maar dat het belangrijker is waar je naar toe gaat! Dat er geen enkel moment in je leven moet zijn dat jij denkt dat je er niet kan komen. Dat je moet uitspreken over jouw, leven en dat je gelooft dat jij het beste van je leven gaat maken. Het gaat niet altijd makkelijk maar je moet volhardend zijn. Allen zo kan je alles waar maken! Niemand vervult zijn ambities door de mooiste en de duurste schoenen te kopen. Niemand komt aan zijn of haar diploma door dat je ouders in de duurste auto rijden. Dat komt allemaal door hard te werken. Jij moet gaan, staan en geloven. Daarnaast is het belangrijk dat ze weten dat er heel veel ouders zijn die meer dan hun best doen om eten op tafel te zetten. Respect en waardering hoort daarbij!