MISS IMMANUELA

Leeftijd: 23
Opleiding/Werk: HBO Social Work / ReineWax by Imm
Komt uit: Amsterdam Zuid-oost

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik doe mee aan Miss Amsterdam, omdat het niet alleen om uiterlijk gaat maar ook om wat in je zit. Dit maakt mij ook blij en motiveert mij, omdat ik vind dat uiterlijk niet alles is. En daardoor wil ik wat ik in mij heb laten stralen. Ik ben nog lerend en ik verwacht ook veel te leren tijdens de trainingen en de aankomende projecten.

Wat maakt mij uniek:
Wat mij uniek maakt is dat ik mezelf ben en niet “alsof” doe. Ik heb dit voorheen wel gedaan omdat ik geen mensen in mij omgeving heb die praten over hun gevoelens, iedereen stopt het weg en doet alsof er niks aan de hand is. Dit komt ook door mijn cultuur en de normen die ik heb meegekregen. Het heeft veel effect op mij gehad waar door ik ook in een depressie kwam te zitten.

Ik had toen geleerd mede door de bijbel te lezen etc. dat het niet geeft als ik boos of verdrietig ben en dat het juist goed is om met een ander erover te praten. Als mij iets dwars zit, of als ik boos of verdrietig ben, laat ik dat ook zien of weten. Ik vind dat dit ook zo hoort te zijn, als je niet laat zien of weten wat je voelt, kan een ander jou ook niet helpen en zo veranderd er niks. Met “alsof” doen bedoel ik dat er veel word gefaked. Blij zijn tegen de buitenwereld maar uiteindelijk in bed huilen. Dit komt veel vaker voor en ik vind juist dat je erover moet kunnen praten zodat als er iemand is die zich zo voelt en er niet over praat, ook de moed krijgt om erover te praten.

In Prediker 4:9-10 staat ook:

“Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want – dat is zeker – samen zwoegen loont. Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt.”

Je staat dus samen sterker dan alleen. Vrienden kunnen elkaar helpen in tijden van verdriet en moeilijkheden, wanneer je er alleen voor staat zijn deze periodes veel zwaarder.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Ik wil een voorbeeld zijn. Ik wil amsterdam laten zien en laten weten dat het niet uitmaakt om fouten te maken. Dat je ook kan groeien door de fouten die je hebt gemaakt. Hieruit kunnen de inwoners in Amsterdam ook zelf groeien voor een beter Amsterdam want uiteindelijk maken wij Amsterdam.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Dat ik heel erg behulpzaam ben, wat positief en ook negatief kan zijn. Ik help eerder andere dan dat ik mezelf help. Ik probeer dit nog steeds met de dag aan te passen, omdat ik mezelf uiteindelijk wel eerst moet helpen voor ik een ander kan helpen.

Wat mensen nog meer niet van mij verwachten is dat ik best wel emotioneel ben. Hoewel ik een stoere dame ben heb ik toch wel een klein hartje.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Als ik met Godswil Miss Amsterdam 2019 word, dan wil ik mij inzetten voor de adolescenten /jongvolwassenen omdat zij de toekomst zijn. Ik wil dat zij de beste versie van hunzelf worden. “A Masterpiece” om uiteindelijk Amsterdam ook een betere stad te maken.

Ook wil ik mij inzetten voor de volgende 3 dingen:
– Voor de vluchtelingen, omdat ik vind dat daar nog niet genoeg aandacht aan word besteed.
– Alleen staande ouders & weduwen
– Jongeren met talenten die niet weten wat ze ermee kunnen bereiken of doen.