MISS GHISLAINE

Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Media, informatie, communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam
Komt uit: Amsterdam Noord

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik doe mee aan de Miss Amsterdam Verkiezing omdat het iets is dat eigenlijk best wel buiten mijn comfort zone is. Toch heb ik deze kans met beide handen aangepakt toen het op mijn pad kwam. Ik heb heel veel zin in dit avontuur en ik weet zeker dat ik mezelf heel erg ga ontwikkelen en ik gaandeweg dingen zal leren die ik mijn hele leven zal meenemen en van pas gaan kunnen komen. Daarnaast zie ik Miss Amsterdam als een kans om mij in te zetten voor de stad en iets terug te kunnen doen. Bijvoorbeeld spreken met jongeren en het inspireren van scholieren.

Wat maakt mij uniek?
Wat mij uniek maakt is dat ik altijd mezelf ben. De kernwaarden die hierbij horen zijn spontaan, creatief en ambitieus. Voorbeelden hiervan zijn dat ik bijvoorbeeld goed (en graag) kan werken met mensen en dat ik erg leergierig ben. Ik ben van mening dat de mix van kernwaarden bepalend zijn voor jouw eigen unieke karakter. Natuurlijk heb ik dit ook grotendeels te danken aan mijn lieve ouders, die mij hebben gevormd tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. Wat mij onderscheidt van anderen is avonturen op mijn eigen manier aan ga.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam?
Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen toen ik geselecteerd werd als finalist voor de Miss Amsterdam verkiezing. Tijdens dit avontuur wil ik mij via alle wegen mogelijk inzetten voor de stad Amsterdam die mij al zoveel heeft geleerd en gegeven. Ik wil mij vooral inzetten voor scholieren en de mogelijkheid benutten om hun te kunnen inspireren hun dromen na te jagen en hun kansen te pakken. Dit is naar mijn idee ook waar een Miss voor moet staan: niet alleen glitter and glamour en uiterlijk vertoon, maar je ook inzetten voor de maatschappij en je innerlijke schoonheid laten stralen.

Wat mensen niet verwachten van mij is?
Wat mensen niet meteen verwachten is dat ik heel ondernemend ben en al bijna 2 jaar mijn eigen bedrijfje helemaal alleen run. Ik begon Shiah Fashion, een kledingmerk, na een lange droom om iets te doen met mijn liefde voor mode en creativiteit. Ik waagde de stap en doe het tot nu toe nog steeds met heel veel plezier. Het heeft mij ook heel veel geleerd en ik ben dan ook van mening dat als je iets heel graag wilt en je er hard genoeg voor wilt werken je alles kunt bereiken.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor?
Als ik Miss Amsterdam 2019 word dan wil ik mij graag inzetten voor de gehele stad Amsterdam maar in het bijzonder voor scholieren en eenzame ouderen. Ik ga zeker een paar keer per week langs bij mijn eigen opa en oma’s en ik zie hoe fijn zij dit vinden en hoe blij dit ze maakt. Helaas zijn er ook heel veel oudere mensen die erg eenzaam zijn en geen familie hebben die hen regelmatig komt bezoeken. Hier wil ik dan ook heel graag iets aan doen door middel van bijvoorbeeld bezoeken van bejaardentehuizen om een praatje te houden met de bewoners. Zo zijn ze voor even toch wat minder eenzaam.