MISS CLAUDIA

Leeftijd: 26
Opleiding / Werk: Master Staats-en bestuursrecht / Juridisch secretaresse
Komt uit:  Amsterdam Zuidoost

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Toen ik meedeed aan mijn eerste verkiezing had ik als doel om met mijn titel iets terug te kunnen doen voor jongeren en onderwijs in mijn land van herkomst. Ik wist niks van verkiezingen af en de glitz en glamour eromheen interesseerden mij niet echt. Toen ik die titel won, heb ik mijn doel kunnen bereiken en dit wilde ik voortzetten, maar dan in Nederland. Miss Amsterdam leek mij een mooi platform om mijn doel met Amsterdamse jongeren voort te zetten. Daarom besloot ik mij aan te melden voor de Miss Amsterdam verkiezing. Ik wist namelijk dat deze verkiezing zich inzet voor de Amsterdamse gemeenschap. Het feit alleen al dat ik nu al als finalist die interactie kan maken met de jongeren in Amsterdam en in mijn wijk bij de MBO College Zuidoost, bevestigd nogmaals dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Wat maakt mij uniek:
Wat mij uniek maakt is dat ik een persoon ben die niet wacht totdat iemand mij iets aanleert of helpt. Ik doe het zelf en leer het zelf door onderzoek te doen of gewoon uit te proberen. Mijn ouders weten dit maar al te goed. Een mooi voorbeeld hiervan en iets wat ik nooit zal vergeten is het volgende;

Toen ik klein was durfde ik niet te fietsen. Ik leerde daardoor te fietsen op een latere leeftijd dan mijn zus en de gemiddelde Nederlander. Ik werd ouder en zag dat al mijn vrienden naar school fietsten, behalve ik. Dus ik schaamde me en wilde leren fietsen. Ik was 7 of 8 jaar en vroeg mijn vader mij te leren fietsen. Dit deed hij braaf op de manier waarop het hoorde, elke dag een stukje oefenen. Maar ik was te ongeduldig en wilde diezelfde dag nog fietsen. Ik heb toen de hele middag in onze achtertuin zitten oefenen door met een karretje mijzelf vooruit te duwen om zo zelf te fietsen. Na uren oefenen merkte ik dat ik opeens het evenwicht had en kon fietsen. Ik teste dit uit door een rondje in onze tuin te fietsen. Toen riep ik mijn vader om te testen of ik echt kon fietsen. Uiteindelijk gingen we een rondje fietsen in de buurt en wat bleek? Ik kon fietsen!

Dit is iets wat ik nooit ga vergeten. Vanaf die dag wist ik namelijk dat ik op niemand hoefte wachten om iets nieuws te leren. Als ik iets wil en ik kan het niet? Dan leer ik het zelf zodat ik het wel kan. En dat heeft mij ver gebracht in het leven.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Alhoewel ik niet geboren en getogen ben in onze mooie hoofdstad, woon ik hier met plezier. Amsterdam is de stad waar ik studeer (Vrije Universiteit en Open Universiteit) en het is de stad waar ik een geweldige baan heb. De stad waar ik heerlijk kan dansen en multicultureel kan eten (ik woon naast de World Of Food!). kortom: de stad waar ik mij thuis voel. Amsterdam heeft mij veel gegeven, maar het mooiste is mijn bachelor diploma die ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb behaald. Daar ben ik enorm trots op en mijn ouders ook. Ik wil dit gevoel teruggeven aan Amsterdamse jongeren. Goed onderwijs hebben we in Nederland al, maar veel jongeren hebben die extra steun nodig. Ik wil hen daarmee helpen.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Wat mensen niet van mij verwachten is dat ik een Marvel fan ben. Dit weten alleen mijn familieleden omdat ik thuis (bij mijn moeder) altijd iedereen forceer om de films met mij mee te kijken. Ze vinden het overigens verschrikkelijk.
Toen ik klein was keek ik altijd naar de tekenfilms van Spiderman en las ik de stripboeken. Toen de films begonnen uit te komen ben ik ze allemaal gaan bekijken. Ik kijk dan ook elk jaar uit naar de sequels die uitkomen, tevens heb ik alle reboots gekeken van de uitgekomen Marvel films. Mijn favoriete Marvel films zijn de X-men series, Thor, the Black Panther, The Avengers series en The Guardians of the Galaxy. Ik heb overigens geen vrienden (ja, geen een!) die deze films leuk vinden dus ik moet altijd alleen naar de bios gaan om de films te zien.

Tevens vind ik de DC Comics films en series ook erg leuk en kijk ik series zoals The Flash, DC Legends of Tomorrow en the Arrow.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Jongeren in het onderwijs. Ik wil mij inzetten voor jongeren in Amsterdam.  Jongeren zijn altijd een belangrijke doelgroep geweest voor mij omdat, hoe cliché het ook klinkt, zij de toekomst vormen. Als ik terugkijk naar mijn tienerjaren, waar ik opgroeide in een dorp in Gelderland, merk ik dat ik met veel onzekerheden worstelde. Ik had toen niemand met wie ik deze problemen kon bespreken. Onzekerheden met betrekking tot je studiekeuze; ben ik wel slim genoeg? Dit zijn allemaal zaken waar veel jongeren tegen aan lopen. Sommige limiteren zichzelf en hun talenten omdat ze denken dat ze niet slim genoeg zijn, niet genoeg geld hebben of niet van een prestigieuze familie komen. Sommige kiezen dan de makkelijke weg.

Ik wil dit voorkomen. Ik ben zelf een voorbeeld dat je door hard werken en in jezelf geloven kunt bereiken wat je wilt bereiken. Ik had nooit gedacht dat ik vandaag zou zijn waar ik ben. Dit is wat ik Amsterdamse jongeren wil meegeven. Jongeren hebben voorbeelden nodig, mensen die hun inspireren. Ik zou daarom als Miss Amsterdam 2019 zoveel mogelijk in gesprek willen gaan door verschillende evenementen te organiseren op scholen met jongeren en eventueel Young professionals in Amsterdam.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
De mensen die mij goed kennen wel natuurlijk, maar de meeste niet. Wat de mensen niet weten van mij is dat ik een polyglot ben. Ik spreek Lingala, één van de 4 nationale talen in Congo (DRC) en Frans, beide mijn moedertalen. Tevens spreek ik natuurlijk Nederlands, Engels en Spaans. Ik vind talen leren erg leuk en hoop in toekomst nog Arabisch en Portugees te leren.