MISS CHRISTIE

Leeftijd: 24
Opleiding/ Werk: Premaster Communicatiewetenschap / Verkoopmedewerkster bij de Only
Komt uit: Amsterdam West

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Zelf had ik er eigenlijk nog nooit aan gedacht om me op te geven voor een Miss verkiezing, ook omdat ik me hier eigenlijk nooit in verdiept had. Vanaf het moment dat ik gescout werd en meedeed aan de casting dag is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid. Het is hier niet alleen maar de glitter & glamour, maar persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Dat spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat je altijd alle kansen aan moet grijpen waarvan je nog meer kan leren. Daarnaast ontmoet ik ook nog is veel nieuwe inspirerende mensen!

Wat maakt mij uniek:
Ik vind het best moeilijk om precies te zeggen wat mij nu uniek maakt ten opzichte van anderen. Als ik hier even over na denk en een paar punten op een rij zet, zou ik mij het best kunnen beschrijven als optimistisch. In alle situaties probeer ik de positieve kant te bekijken. Ik ben altijd bewust van de mensen en de wereld om mij heen, doormiddel van mijn energieke persoonlijkheid probeer ik deze optimisme dan ook over te dragen op anderen. Uit elke situatie is wel iets positiefs te halen en ik ben dan ook niet iemand die snel dingen/personen opgeeft.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Ik ben van mezelf best wel een open persoon, vooral naar de mensen die ik goed ken. Voor hun zijn er eigenlijk ook geen geheimen en weten ze precies wat ze van mij kunnen verwachten. Wel denk ik dat ik vaak onderschat wordt door mensen, misschien omdat ik juist niet altijd heel serieus over kom. Een voorbeeld hiervan is mijn studie. Ik begon op MBO en ben uiteindelijk doorgegaan tot nu op de universiteit. Ik ben heel serieus bezig met de doelen die ik wil bereiken in het leven, alleen denk ik niet dat iedereen dat altijd even goed door heeft.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Zelf ben ik een halfjaar geleden naar Amsterdam verhuisd omdat ik een nieuwe uitdaging aan wilde gaan. Elke keer wanneer ik een keertje in Amsterdam was zei ik altijd: ‘Hier ga ik over een paar jaar wonen’. Waarom dat precies was weet ik niet zo goed, maar de uitstraling van deze stad sprak mij altijd al aan. Het was best spannend om te verhuizen naar de andere kant van het land. Maar ik heb het geluk gehad dat ik een paar vriendinnen had, die hier al woonden, waar ik altijd bij terecht kon. Ik denk alleen niet dat dit voor iedereen zo is. Vooral in zo’n grote stad als Amsterdam, waarin mensen van over de hele wereld samenkomen, iedereen met een verschillende achtergrond, kunnen veel zich wel eens eenzaam voelen. Eenzaamheid is niet iets wat alleen onder ouderen voorkomt (waar veel mensen eenzaamheid mee associëren) maar dit komt juist vooral voor onder jongeren. Ik zou dan ook graag meer aandacht willen creëren voor deze kwestie.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Als ik Miss Amsterdam 2019 wordt dan wil ik graag meer aandacht geven aan de eenzaamheid onder jongeren. Vaak wordt er gedacht dat dit probleem alleen maar bij ouderen speelt maar dit is juist groter onder de jongere generatie. Zelfs mensen met een druk sociaal leven kunnen zich zo voelen: het gevoel dat niemand je begrijpt, dat je bij niemand terecht kan. Mensen die vanuit een ander land/stad hier komen wonen kunnen zich eenzaam voelen omdat hun stabiele basis verdwijnt. Social media kan zorgen voor eenzaamheid, als je je eigen leven vergelijkt met het ‘altijd leuke leven’ van andere mensen. Jongeren die eenzaamheid ervaren schamen zich en maken het niet bespreekbaar, met alle gevolgen van dien. Ik ben dan ook van mening dat dit onderwerp zwaar onderschat wordt en het veel meer aandacht zou moeten krijgen. Hier zou ik mij dan ook graag voor willen inzetten!