MISS CHANTAL

Leeftijd: 23
Opleiding/ Werk: Bachelor Fashion & Textiles Technologies / Afstudeerstage Sting
Komt uit: Amsterdam Nieuw-West

Hi, mijn naam is Chantal en ik ben 23 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Borne, een dorpje in de buurt van Hengelo (Overijssel). Ik heb hier met mijn ouders en twee oudere broers tot mijn 14e gewoond. Daarna zijn we verhuisd naar een ander klein dorpje, Hertme.

Omdat ik een beetje was uitgekeken op de lange, uitgestrekte weilanden kon ik niet wachten op naar de grote stad te verhuizen. Toen ik in mijn derde jaar van mijn studie zat, kreeg ik de mogelijkheid om verschillende stages te gaan lopen. Zonder twijfel wist ik dat ik dit in onze mooie hoofdstad wilde doen. Nu, twee jaar later, woon ik nog steeds met mijn vier huisgenoten in Amsterdam Nieuw-West.

Op dit moment ben ik druk bezig met mijn afstudeerscriptie voor mijn opleiding Fashion & Textiles Technologies. Ik schrijf mijn scriptie voor een modebedrijf en ik loop mee op de Designafdeling. Uiteindelijk hoop ik in juli mijn diploma te ontvangen. Tijdens mijn derde leerjaar heb ik al eerder stagegelopen op de Designafdeling en daarnaast heb ik ook meegedraaid op de productieafdeling.

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
Ik doe mee aan Miss Amsterdam omdat dit de mooiste en leerzaamste verkiezing van Nederland is! Bij Miss Amsterdam wordt er niet alleen gekeken naar het uiterlijk, maar ook naar het innerlijk, het totale plaatje dus. Dit was een van de redenen waarom Miss Amsterdam mij direct aansprak. Een andere reden waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam is omdat ik het leuk vind om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe dingen te leren. Ik wil graag alle kansen die ik in mijn leven krijg met beide handen aanpakken. Aan Miss Amsterdam meedoen voelt voor mij als een stap uit mijn comfort zone, maar daarom vind ik het juist uitdagend. Tijdens deze verkiezing wil ik meer over mijzelf leren en het maximale uit mijzelf halen.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Iets wat mensen echt niet van mij verwachten is dat ik op mijn 16e alleen naar Amerika ben verhuisd. Ik ben hier naar een Highschool gegaan met als doel om mijn Engels te verbeteren en om een nieuwe cultuur te leren. Ik heb hier in totaal één jaar gewoon bij een gastfamilie in Californië. Uiteindelijk mocht ik hier officieel in de ‘’American way’’ afstuderen en ben ik naar huis gegaan met een High School diploma.

Ook heb ik op mijn 19e één maand in China gewoond. Hier liep ik stage en heb ik de prachtige stad Shanghai leren kennen. Helaas spreek ik nu geen Chinees, maar heb ik wel de indrukwekkende cultuur mogen ervaren. Ik heb dit gedaan omdat ik altijd op zoek ben naar een uitdaging en soms uit mijn comfort zone wil stappen. Deze ervaringen hebben mij heel zelfstandig en sterk gemaakt, waardoor ik nog meerdere keren alleen op reis ben gegaan.

Wat maakt mij uniek:
Ik denk dat iedereen uniek is, zolang je maar jezelf bent. Als ik bij mijzelf iets moet aanwijzen wat mij uniek maakt, dan is het mijn lengte. Tussen alle andere meiden ben ik de langste deelnemende miss van 2019. Met mijn 1.88m steek ik ver boven de andere missen uit. Dit maakt mij niet alleen de langste miss van 2019, maar de langste deelnemende miss ooit!

Doordat ik veel heb gereisd en op diverse plekken heb gewoond ben ik met verschillende mensen en culturen in contact gekomen. Hierdoor heb ik geleerd om mijzelf comfortabel te maken in verschillende situaties en omstandigheden.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Omdat ik nog zo kort in Amsterdam woon, zal ik graag de stad beter willen leren kennen. Maar hoe leuk is het, om daarnaast ook nog eens een steentje bij te kunnen dragen voor deze mooie stad? Daarom wil ik mij graag inzetten voor een duurzamer Amsterdam. Hierbij wil ik vooral de focus leggen op het recyclen van kleding. Ik wil daarvoor kleding verzamelen dat hergebruikt kan worden om de Amsterdammer die minder heeft te besteden, te verassen met een nieuw kledingstuk.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Als ik word benoemd tot Miss Amsterdam 2019, dan wil ik mij inzetten voor een duurzamer en schoner Amsterdam. Zoals ik al eerder heb benoemd zit ik door mijn studie en mijn werk in de fashion industrie. Een van de belangrijkste dingen die ik tijdens mijn studie heb geleerd gaan over duurzaamheid. De fashion industrie is heel erg vervuilend voor onze planeet en als we in Amsterdam hier meer op letten, is dat een stapje in de goede richting. Dit kunnen we samendoen om een duurzame fashion cyclus te creëren. Hierbij kan rekening gehouden worden met kleding dat hergebruikt of gerecycled kan worden. Ik wil ervoor zorgen dat een kledingstuk een tweede leven krijgt. Jaarlijks worden er te veel kledingstukken weggegooid terwijl deze kleding nog in goede staat is. Door bijvoorbeeld projecten op te zetten om kleding te verzamelen hoop ik dat ik deze kledingstukken een nieuw leven in kan blazen en iemand anders hier blij mee kan maken. Ik vind namelijk dat iedereen, jong, oud, arm of rijk zich elke dag fijn en mooi moet voelen in zijn of haar outfit!