MISS CELESTA

Leeftijd: 24
Werk: Digital Media Editor
Komt uit: Amsterdam Oost

Waarom ik mee doe aan Miss Amsterdam:
We leven in een tijd waar veel mensen meer ‘alleen’ handelen. Ik ben hier zeker ook onderdeel van. Ik vraag niet snel mensen om hulp, omdat ik andere niet tot last wil zijn.

Door mijn deelname aan de verkiezing hoop ik meer bewuster worden van het feit dat; Hoe meer support je bij anderen zoekt, des te meer jij jezelf ontwikkeld. Wat mij ook aanspreekt is het feit dat ik iets kan betekenen voor een ander. Ik wil een bijdragen kunnen leveren aan de samenleving en leren hoe ik mijn invloed kan inzetten om andere te helpen. Ik ben daarnaast voorstander van meer representatie van mijn cultuur. Oprah heeft mij geleerd dat werken in de media mogelijk is. Cheesy but it’s very true: met mijn deelname wil ik laten zien dat je alles kan bereiken zonder jezelf en je normen en waarden te verliezen.

Wat maakt mij uniek?
Aan mij zie je 9 van de 10 keer wat ik voel. Mijn expressie laat zien wat ik denk, zonder een woord gesproken te hebben. Ik ben van mening dat eerlijkheid het langst duurt en dit geld ook voor eerlijk zijn tegen jezelf. Een masker opzetten heeft niemand geholpen. Ik denk daarom dat oprecht zijn de belangrijkste eigenschap is die ik bezit. Je kan namelijk alles tegen iedereen zeggen, echter is de manier waarop belangrijk.

Wat ik wil betekenen voor de stad Amsterdam:
Mijn droom is om ooit mijn eigen stichting te beginnen. Ik zou graag een platform creëren waar creatieve-en talentontwikkeling centraal staan. Door mijn baan in de media als Digital Media Editor heb ik veel ervaring mogen opdoen. De kansen die ik in mijn leven heb gekregen en gecreëerd wil ik delen met de generaties na mij. Ik zou ze daarnaast een plek willen aanbieden waar ze kunnen werken met de nieuwste technieken en waar netwerken centraal staat. Dit moet gebeuren op een laagdrempelige manier, waardoor iedereen zich welkom voelt.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
In 2013 is de chronische ziekte, diabetes type 1 bij mij geconstateerd. Deze vorm van diabetes is aangeboren en ongeneselijk. Als ik dit deel met andere denk ik nog altijd; ‘ik hoop dat mensen me niet zielig  vinden.’ Want zo zie ik mezelf namelijk totaal niet. Handelingen die bij mijn dagelijkse routine horen zijn: vingerprikken voor de metingen van de glucose en insuline spuiten. Beide handelingen doe ik afzonderlijk bijna 4 keer per dag.  Waar ik soms wel moeite mee heb is, het feit ik goed moet na denken wat en wanneer ik eet. En aangezien deze meid van eten houd, is dit geen pretje. Ondanks dat ik het lastig vind om bij mensen die ik niet zo goed ken, erover te praten, probeer ik elke keer weer die knop weer om te zetten.

Mocht ik Miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Als ik Miss Amsterdam 2019 ga ik mij inzetten voor niet-westerse jonge vrouwen uit Amsterdam Oost. Met name tussen 16-21 jaar, die te maken hebben met maatschappelijke problemen. Een mooie (uitdagende) groep die steeds vroeger zelfstandiger moet worden. Maar wat je vaak hoort is dat ze niet helemaal weten welke keuzes ze moeten maken met betrekking tot een opleiding. Ik denk dat er meer voorbeelden nodig zijn om hun het zelfvertrouwen te geven die ze nodig hebben. Dit kan gebeuren in de vorm van een talkshow.

Ik zie mezelf dit organiseren met de juiste personen die de doelgroep aanspreekt. Toen ik jonger was keek ik altijd op naar vrouwen die uit een moeilijke situatie komen en toch sterk in hun schoenen stonden.  Ik weet wat het betekend voor een jong meisje, om te zien dat je niet de enige bent, met een probleem. Daarom wil ik mij hier voor inzetten.