MISS CAYLIN

Leeftijd: 19 jaar
Opleding: start dit jaar aan De Nederlandse Beautyschool
Werk: Freelance model, Sales advisor

Waarom doe ik mee aan miss Amsterdam:
Om heel eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik van miss verkiezingen moest vinden toen ik werd gescout. Ik dacht eerst dat zulke verkiezingen alleen om uiterlijk gingen en nogal oppervlakkig waren. Dit beeld is vooral gevormd door realityshows en social media. Ook al draag ik persoonlijk het liefst hoge hakken, omdat ik mij daar zelfverzekerd en vrouwelijk bij voel. En heb ik vaak make-up op omdat ik dat zie als een vorm van kunst en zelfexpressie , stond het idee van beoordeeld worden op uiterlijk toch in tegenstrijd met mijn feministische kant. Nadat ik mezelf meer had ingelezen waar Miss Amsterdam eigenlijk voor staat begon ik er wel anders tegenaan te kijken. Miss Amsterdam draait om diversiteit. Als model heb ik veel te maken gehad met afwijzingen vanwege mijn lengte. Ik was altijd “net niet lang genoeg”. Toch ben ik hier wel welkom, wat ik heel bijzonder vind.  Marjorie de Cunha (director) staat voor vrouwen empowerment. Een onderwerp waar naar mijn mening meer aandacht aan mag worden besteed. Deze miss verkiezing heeft een sterke achtergrond. Hierdoor voelde ik me veilig om mee te doen aan Miss Amsterdam verkiezing.

Ook heb ik het afgelopen jaar van heel dichtbij meegemaakt dat niet iedereen de kans krijgt om te leven, of om daar wat moois van te maken. Ik ben dankbaar dat ik hier ben en de kans krijg om te doen wat ik leuk vind. Life is a gift! En ik heb geleerd dat het gaat om de momenten die je voor jezelf creëert. Meedoen met een miss verkiezing is voor mij een nieuw, spannend en veelbelovend avontuur. Ik verheug me er op, om een hechte groep te worden met de meiden, heel veel te leren en mooie herinneringen te maken met de gehele organisatie.

Wat maakt mij uniek?
Deze vraag heeft mij ontzettend aan het nadenken gezet. Normaal gesproken ben ik echt een ‘overthinker’ en heb ik overal meteen een antwoord op. Het verbaasde me dat ik moeite had om op een antwoord te komen op deze vraag. Hoe vaak staan we tegenwoordig nog stil bij onszelf?

Ik ben uniek omdat ik altijd dichtbij mezelf blijf. Dicht bij mijn mening en ook mijn normen en waarden. Ik geloof dat dit het enige is wat iemand hoeft te zijn. Je hoeft niet perfect te zijn, jouw taak is om de beste versie van jezelf te zijn, elke dag weer. Ik ben erg empathisch en kan mij altijd goed verplaatsen in een ander. Dat is het voordeel als je veel hebt meegemaakt. Hierdoor kunnen vrienden en familie bij mij terecht voor een luisterend oor of voor hulp en advies. Ook ben ik een vechter en ik zal nooit stoppen met geloven in mezelf. Waar ik ook ga, ik probeer een boodschap van hoop mee te geven. Ik wil mensen inspireren om ook hun dromen na te jagen.

Wat wil ik betekenen voor de stad Amsterdam:
Lief zijn voor elkaar en lief zijn voor de stad. Amsterdam is een multiculturele samenleving. Ik ben trots op mijn Surinaams/Chinese achtergrond. Juist daarom vind ik het belangrijk dat we goed en respectvol met elkaar omgaan. Zaken zoals discriminatie, racisme, maar ook agressie en afgunst horen in mijn Amsterdam niet thuis. Ik heb geleerd dat iets kleins of simpels iemand zijn dag kan opvrolijken. Een betere stad begint bij jezelf. Mijn bijdrage is daarin een rolmodel te zijn. Het is iets moois om positiviteit mee te geven. De welvaart van onze stad is van groot belang, daarom moeten wij er met z’n allen beter voor zorgen om het in de best mogelijke staat over te dragen aan de volgende generaties.

Wat mensen niet verwachten van mij is:
Ik ben een erg creatief persoon en ik kijk veel dieper naar het doel en de betekenis van het leven. Ook al kan ik heel nuchter overkomen, streef ik echt naar geluk, succes en het allerbeste voor mezelf. Alles wat ik doe, doe ik met passie. Het lijkt mij heel leuk om mijn creativiteit, emoties en pit toe te passen in acteren. Ik ben van plan daar komend jaar actief mee te beginnen. Verder ben ik een heel nieuwsgierig type. Ik hou van dingen leren die je niet leert op school. In mijn vrije tijd kijk ik daarom veel eerder een documentaire bijvoorbeeld over, hoe ons brein werkt of wat er met ons gebeurd terwijl we slapen dan een serie op Netflix.

Een typische waterman eigenlijk! Ook ben ik me meer gaan verdiepen in een gezondere levensstijl. Er is zoveel wat ons niet geleerd wordt, bijvoorbeeld welke stoffen er precies in het eten zit wat we consumeren en welke groentes en fruit genetisch gemanipuleerd zijn en welke niet. Ik ben steeds meer bezig met gezonder eten. Ik weet van mezelf dat ik geen grammetje aan kom als ik mezelf volprop met fastfood. Maar ik weet dat het niet alleen gaat om de buitenkant, maar ook de binnenkant van je lichaam. Ik ben dus gezonder gaan leven en stimuleer anderen om dat ook te doen.

 

Mocht ik miss Amsterdam 2019 worden dan wil ik mij inzetten voor:
Om gekroond te worden tot Miss Amsterdam zie ik als een eer, maar ook als een grote verantwoordelijkheid. Mocht ik winnen dan zou ik mijn stem gebruiken om mij in te zetten voor jonge vrouwen in de stad. Met name aandacht besteden aan onderwerpen zoals sociaal/emotionele ontwikkeling, zelfacceptatie/zelfvertrouwen en body image. Dat is iets waar ik de afgelopen jaren ook veel moeite mee heb gehad en iets waarvan ik weet dat heel veel (jong)volwassen vrouwen daar nog steeds moeite mee hebben. Mentale gezondheid vind ik erg belangrijk. Die skills hoor je al vroeg te ontwikkelen, maar dat kan best lastig zijn in deze tijd door o.a. de druk van social media. Men vergeet dat social media niet de echte wereld is, dat er gefotoshopt wordt en dat de tegenslagen niet worden gedeeld. Daarom wil ik laten zien dat je PAIN in POWER kan veranderen. Je FEARS in FOCUS en al je DIFFICULTIES in DETERMINATION.