MISS GLOBAL

De organisatie achter de Miss Amsterdam Verkiezing maakt met trots bekend dat Miss Amsterdam 2019, Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze internationale verkiezing Miss Global. De verkiezing die in 2011 voor het eerst gehouden werd in Manila, de Filipijnen is één van de snelst groeiende verkiezingen ter wereld. Vorig jaar waren er meer dan 50 landen te zien tijdens de verkiezing en dit jaar zal Nederland vertegenwoordigt worden door onze eigen Miss Amsterdam.

MISS GLOBAL’S SLOGAN

“Empowering women, Embracing cultures, and Embodying the beauty within”

“Miss Global en Miss Amsterdam hebben veel gemeen met elkaar. Beide verkiezingen staan voor de emancipatie en het onder de aandacht brengen van de moderne vrouw”, aldus de directrice van de Miss Amsterdam Verkiezing Marjorie de Cunha. De organisatie van de Miss Global verkiezing is opzoek naar meer, dan alleen een mooi plaatje. Zij zoeken naar een jonge vrouw die sterk in haar schoenen staat. Een dame die staat voor diversiteit, een trendsetter is, kortom een echte leider. Hier zijn wij ook naar opzoek bij de Miss Amsterdam Verkiezing.  Ook dit jaar zal de verkiezing gehouden worden in de hoofdstad van de Filipijnen.  Het belooft een spectaculaire show, een ervaring die de winnaar van de Miss Amsterdam Verkiezing nooit meer zal vergeten.

   

De winnaar van de Miss Global Verkiezing zal gedurende een jaar de wereld overvliegen om Nederland (Amsterdam), maar ook de Miss Global Organisatie te vertegenwoordigen. Daarnaast zal zij te zien zijn op de cover van Harper’s Bazaar (PH), 20.000 dollar in prijzen, geld en beurzen ontvangen.

De 27 jarige Hongkongse Sophia Ng werd vorig jaar gekroond tot Miss Global 2018. Sinds haar kroning heeft zij op de covers gestaan van meerdere tijdschriften. Was zij te zien bij verschillende televisie programma’s en vloog was ze onlangs nog op pers tournee door Europa. Zo was zij te gast tijdens het Cannes Film Festival. Ng’s primaire doelen zijn om de geestelijke gezondheid te blijven stigmatiseren door middel van belangenbehartiging en educatie, en om een ​​meer open dialoog over psychische problemen op een cultureel gevoelige manier te bevorderen. Daarnaast is ze gepassioneerd over empowerment van vrouwen en het creëren van ruimtes waarin vrouwen elkaar kunnen ondersteunen en de volgende generatie te inspireren om dit pad voort te zetten.