MAATSCHAPPELIJK

18 finalisten in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar met minimaal een mbo-niveau 4 opleiding, vormen tijdens de Miss Amsterdam verkiezing het DNA van de Stad. Zij symbolisteren het unieke karakter en relevante verleden, heden en toekomst van dit prachtig metropool. Miss Amsterdam is een weerspiegeling van de meer dan 180 entiteiten die onze hoofdstad rijk is. Daarnaast zetten de Missen zich gedurende de verkiezing sociaal maatschappelijk in voor de stad, maar ook na de verkiezing is Miss Amsterdam actief bezig. Educatie en maatschappelijke ontwikkeling staan centraal tijdens de verkiezing. De Miss Amsterdam verkiezing richt zich op de moderne jonge vrouw uit Amsterdam. Naast de uitstraling van de kandidaten staan ook hun competenties, opleiding en maatschappelijke ontwikkeling centraal. De finalisten worden gekoppeld aan succesvolle vrouwen.

Deze vrouwen nemen als mentor de kandidaten het werkveld in en delen hun kennis. Niet alleen overdracht van kennis aan de missen staat centraal, maar ook aan dat van de stad. Zo zetten de missen zich in voor middelbare school en MBO-niveau 2 scholieren. Tijdens “Ambition Day” dat georganiseerd door Women Connect 2 succes. Gaan de missen in gesprek met basisschool leerlingen en praten zij op een leuke, maar educatieve manier over hun dromen.

Dit jaar zal de Miss Verkiezing zijn naam voor het eerst koppelen aan een goed doel. Dit doel zal later in dit jaar bekend gemaakt worden. De missen zullen zich inzetten ter behoeven van het goede doel.

Miss Amsterdam 2018 Janice Babel, ging letterlijk en figuurlijk de grens over. In Nederland mocht zij te gast zijn tijdens de politie iftar. Dit deed zij samen met first runner-up Betinna Ealenor. Daarnaast ging zij langs scholen in Amsterdam om te praten over de invloed van pesten. Ook was zij onderdeel van de campagne “STOP DISCRIMINATIE NU!” van de Gemeente Amsterdam. Samen met andere bekende Amsterdammers ging zij in gesprek over discriminatie.

Twee weken naar haar kroning ging Babel op uitwisseling naar Suriname. Hier was zij te gast bij Stichting Matoekoe. Een cetrum voor kinderen met autisme. Dit project wordt gesteund door vrienden van de Miss Amsterdam Verkiezing “Courtyard Children’s Foundation Suriname”. Samen met Miss Supranational / Tropical Beauties Suriname bezocht zij onder andere ook diverse ziekenhuisen.

En samen met het Courtyard Children’s Foundation Suriname organiseerde zij een back 2 school dag voor de kinderen. Eenmaal in Nederland aangekomen was Janice zo onder de indruk van de inzet van de Foundation dat zij samen met Directrice Marjorie de Cunha een schooldrive hield. In minder dan een maand, gingen er 40 gevulde schooltassen naar Suriname.

Niet alleen de gekroonde Miss Amsterdam zet zich in voor Maatschappelijke ontwikkeling. First runner-up Betinna, was onlangs nog te zien als finalist van de Miss Amsterdam verkiezing bij het NOS journaal. Zo ging zij samen met andere bekende Nederlanders lezen op basisscholen tijdens de Nationale Voorlees weken.