BACKSTAGE FEITEN VAN DE MISS AMSTERDAM VERKIEZING

BACKSTAGE FEITEN
MISS AMSTERDAM VERKIEZING 2018

Maanden lang werken de missen toe naar een spectaculaire finaleshow. Dit jaar werd de show gehouden in de theaterzaal van de Amsterdam RAI. Naast de missen die staan te schitteren op het podium, werken er achter de schermen een hele boel mensen mee om de show zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom staan er hier een aantal feiten over de show, die jij waarschijnlijk nog niet wist.

FEIT 1

Tijdens de finale waren er maar liefst zeven kappers aanwezig van haar specialist Sheado en waren er vijf visagisten van Tower of Glamour. Elke kapper en visagist kreeg een aantal missen toegewezen. Het team verzorgde gedurende de hele avond de looks van de desbetreffende miss. Iedere miss heeft in totaal drie verschillende looks getoond tijdens de show.

FEIT 2

In totaal werkten er 31 mensen mee achter de schermen. Deze mensen bestonden uit: 7 kappers, 5 visagisten, 1 choreograaf, 1 stylist, 6 productiemedewerkers, 1 toneelmeester, 2 mensen van licht en geluid, 4 mensen die helpen met aankleden, 2 kassamedewerkers, 5 hostessen, 2 cateringmedewerkers en 1 regisseur.

FEIT 3

De galajurken die de missen droegen tijdens de finale zijn ontworpen door Melissa Oehlers van het merk GHIMMELS. De missen hebben twee weken voor de show in het atelier van Melissa de jurken doorgepast. Elke miss deed dit individueel waardoor ze pas op de avond zelf zagen, welke jurken de andere missen droegen. Wist je trouwens ook dat Melissa, naast onze missen, ook de Ladies of Soul kleedt voor hun concertreeks in de Ziggo Dome? En laten we Famke Louise niet vergeten!

FEIT 4

In totaal zijn er meer dan 80 paar nepwimpers gebruikt tijdens de finale en hadden de missen maar liefst 96 paar schoenen bij zich. Ook hingen er meer dan 100 outfits voor de show klaar. Dit is zonder de kleding voor de after party, want dat was het enige dat de missen zelf moesten verzorgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.